UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, скільки міст та сіл окупувала Росія

Росія прагне зламати мільйони людьских доль.

На сьогодні 1877 українських міст та сіл перебувають в окупації, де люди позбавлені елементарних речей. Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників заходу, присвяченого солідарності Німеччини з Україною.

За його словами, росіяни намагаються збільшити число окупованих міст і сіл та додати ще мільйони зламаних доль.

«Ми воюємо на українській землі за те, без чого всі ви, друзі, не уявляєте власного життя. Це елементарна безпека. Це свобода та життя за законом. Це людська гідність і право кожної людини й кожної спільноти на повагу до себе. Це щастя жити в родині та можливість мріяти про безпечне й вільне майбутнє для своїх дітей», – заявив Зеленський.

Читайте також: У Харківський ОВА розповіли, скільки населених пунктів регіону знаходяться під окупацією

Він розповів про те, що в окупованому Маріуполі, де мешкало майже півмільйона людей, зруйновано 90% міста.

"Залишки будинків, які були знищені російськими бомбами та ракетами, спалені окупантами частини міста Росія зносить, щоб переробити ці страшні руїни на бетонну крихту. На крихту, яку збираються використовувати для будівництва доріг. Ми маємо зробити все можливе і неможливе, щоб не дати Росії переробити на бетонну крихту Україну, наших сусідів і всю Європу, до якої хоче дотягнутися російський реваншизм", - зазначив Зеленський. 

Як повідомлялося, російські окупанти зруйнували стадіон у Харківській області.