UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, скільки БТР Rosomak отримає Україна від Польщі

Також президент поінформував про нові домовленості щодо бойових машин піхоти.

Українські військові загалом отримають 200 бронетранспортерів Rosomak від Польщі. Спочатку наш держава закупить сотню одиниць такої техніки, а згодом ще стільки ж, повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Він також заявив про наявність нових домовленостей з Варшавою щодо постачання понад 100 бойових машин піхоти, але не уточнив яку модель мав на увазі. Україна отримає і самохідні міномети, додаткові ракети й більше винищувачів МіГ-29. 

Зеленський додав, що Польща вже передала ЗСУ всі обіцяні танки, у тому числі Leopard.

Читайте також: У Польщі відкрили центр для ремонту українських танків Т-64

Крім цього, за словами президента, під час візиту у Варшаву було досягнуто нових домовленостей у сферах економіки та відновлення України, зокрема Харківської області. У свою чергу, перші леді двох держав погодили гуманітарні та медичні проєкти.

"Зокрема, це навчання наших медиків комплексній допомозі пацієнтам з опіками та екстренній повітряній евакуації поранених, зокрема в зоні бойових дій. Десятки наших лікарів вже пройшли чи проходять зараз таке навчання", – уточнив він.

Згодом Польща також допоможе Україні з навчанням українських психологів з метою реабілітації громадян.

"Тобто в цій боротьбі за життя і свободу ми дійсно пліч-о-пліч з польськими братами і сестрами в усіх сферах. Я дякую за таку незмінну, різнопланову масштабну підтримку", – наголосив Зеленський.

Напередодні Україна затвердила плани придбати у польських оборонних виробників різні моделі броньованої техніки, засобів протиповітряної оборони та іншого озброєння.