UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, чи може Україна піти на певні компроміси для завершення війни

"З Путіним не те, що компроміси, а діалог взагалі на сьогодні беззмістовний".

Президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна 2024. Незалежність" заявив, що наша держава не може піти на компроміси з Росією, яка хоче 30% української території.

"Я не вважаю, що на сьогодні Україна знаходиться в тій ситуації, коли ми повинні йти на компроміси людей, які прийшли для того, щоб нас повністю знищити… Я розумію, що багато хто у світі чекає від нас компромісу, як закінчити війну завтра. Але я не здивую вас. З Путіним не те, що компроміси, а діалог взагалі на сьогодні беззмістовний, бо він не хоче закінчення війни дипломатично. Він готовий до нібито дипломатичного рішення, але нам треба віддати йому 30% нашої землі. Мені здається, що награвати йому це не можна", – зазначив Зеленський.

Він також додав, що операція у Курській області нам дуже сильно допомогла, щоби кількість голосів щодо теми компромісів стала менше.

Читайте також: Зеленського попросили оцінити результативність Шурми, Татарова та Єрмака. Він розізлився

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський також заявляв, що наша держава має план своєї перемоги і його втілення залежить від Сполучених Штатів Америки. За словами Зеленського, він представить цей план у вересні. Також на думку президента, варто передати план кандидатам у президенти США демократці Камалі Гарріс та республіканцю Дональду Трампу.