UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський прокоментував відсутність азовців на обмінах полоненими

Він назвав збігом те, що останній такий обмін відбувся саме в День Незалежності. 

Президент України Володимир Зеленський відповів, чому росіяни не хочуть обмінювати бійців бригади "Азов". Під час останньої зустрічі з журналістами він зізнався, що в цьому питанні справді є складнощі, у них різні причини, і родини тих, кого утримують окупанти, повинні знати про них. 

"Тому я попросив, а потім ми затвердили на Ставці ... є відповідний формат роботи і з родинами, і роботи щодо узгодження списків. Не тільки ГУРом, а тепер ще й з СБУ, з (Уповноваженим ВРУ з прав людини Дмитром — ред.) Лубінцем, і з зовнішньою розвідкою. Вони погоджують ці списки, переглядають їх та ставлять одне одному ті ж питання, які родини або їх представники озвучують публічно", — наголосив Зеленський, висловивши сподівання, що відповіді на них все ж з'являться. 

Він також назвав збігом те, що останній обмін відбувся 24 серпня, в День Незалежності. Мовляв, його проводять не до свят, хоча це і є святом для країни, "але боротьба за кожну людину — це про щоденну роботу". 

Читайте також: Зеленського попросили оцінити результативність Шурми, Татарова та Єрмака. Він розізлився

Нагадаємо, останній обмін полоненими між Україною та Росією відбувся 24 серпня, та він знову пройшов без участі азовців. На це відреагував командир 12-ї бригади спеціального призначення Денис "Редіс" Прокопенко, заявивши, що наша країна провалила тест на вдячність. За його словами, відповідальним за обміни з української сторони необхідно було за радянськими традиціями організувати до свята медійну "перемогу", але місця для його бійців у цій формулі знову не знайшлося.