UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про представлений партнерам План перемоги: Хочете, щоб Україна перемогла – підтвердіть це діями

Він розповів про деякі деталі плану та про його сумісність із самітом миру.

План перемоги України посилює позицію країни перед самітом миру, заявив президент Володимир Зеленський під час спілкування з очільниками громад Сумської області.

"План перемоги - це, передусім, посилення України. Сильна позиція України, геополітично сильна позиція: де Україна буде, в якому безпековому Союзі. А також посилення України зброєю, яка або є, але на використання є відповідні обмеження, або якої ще немає, але вона повинна бути в Україні. Тобто це не план, як війна завтра закінчиться, а план Перемоги як Україні бути сильною, щоб закінчити цю війну”, – розповів він про деякі деталі представленого союзникам плану.

Зеленський не став розкривати більше деталей, пояснивши, що чекає відповідних дій від партнерів. Однак додав, що важливою складовою плану є зброя, здатна вразити військову інфраструктуру РФ. Така сильна позиція України має примусити Росію до миру.

“Якщо ви вирішили зробити Україну сильною – ну, поїхали! А якщо не можете – ну значить не можете. Не треба тоді на кожному кроці говорити: ми хочемо, щоб Україна перемогла. А ми пропонуємо: якщо хочете – підтвердить це діями. На це й розрахований план”, – пояснив президент.

Читайте також: Держдеп США побачив «низку продуктивних кроків» у плані перемоги України

Він зазначив, що на будь-який майданчик, на будь-який саміт щодо закінчення війни Україна має прийти максимально сильною. Зеленський також висловив переконання, що досягти цього можливо у найближчі місяці.

Раніше повідомлялося, що План перемоги буде представлено українському суспільству, однак не в повному обсязі, щоб не дати ворогу доступ до важливої інформації.