UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про план перемоги України: всі пункти залежать від Байдена

За словами президента план має підштовхнути Путіна думати, як завершити війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що план перемоги України у війні, який він представить США є стратегічним та складається з кількох пунктів. Про це у пʼятницю, 13 вересня, Зеленський сказав під час розмови з журналістом Фарідом Закарією під час XX щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

“Він — посередині між самітами миру. Цей план — про Україну, про наших військових. Там небагато пунктів, але думаю, що це добре”, – сказав Зеленський. 

Читайте також: Зеленський: Щоб Путін захотів миру він повинен бути слабшим, а Україна – сильнішою

За словами президента України, кожен з цих пунктів “залежатиме від рішення Байдена, а не Путіна”. 

“Я не можу дати 100%, що це зупинить Путіна, але це точно зробить Україну сильнішою. І це підштовхне Путіна думати, як завершити війну”, – наголосив глава держави.

Водночас Зеленський уточнив, що не може поділитися всіма деталями плану.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час форуму «Україна 2024. Незалежність» заявив, що Україна має план своєї перемоги. Він розповів про пункти цього плану. Один із напрямків нашого плану перемоги України – це Курщина. Другий напрямок – це стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій напрямок – це потужний пакет примусу Росії до закінчення війни дипломатичним шляхом.