UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про нічну атаку: «На день памʼяті жертв Голодомору. Керівництво РФ пишається, що може вбивати»

Основною ціллю цієї ночі став Київ.

В ніч на 25 листопада Росія випустила по Україні найбільшу кількість дронів-камікадзе з початку повномасштабного вторгнення. Президент Володимир Зеленський прокоментував атаку, якої російські терористи завдали в день пам’яті жертв Голодомору українського народу.

«Понад 70 «шахедів» у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво Росії гордиться тим, що може вбивати. Наші воїни збили більшість дронів. На жаль, не всі. Але працюємо далі, щоб посилити нашу ППО та збивати більше. І працюємо далі, щоб обʼєднати світ у захисті від російського терору. Держава-терорист повинна програти і відповідати за скоєне», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Друга хвиля "шахедів" також атакувала Київ з усіх напрямків, у столиці пролунав потужний вибух

Нагадаємо, в ніч на 25 листопада росіяни випустили по Україні 75 дронів-камікадзе. Основною ціллю удару був Київ. Сили ППО збили 71 безпілотник.

Повідомлялося, що лише над Києвом збили майже 60 безпілотників. Повітряна тривога у столиці тривала понад шість годин.

Зазначимо, що уламки збитих дронів впали у Солом’янському, Голосіївському, Печерському та Дніпровському районах. Кілька людей постраждали, у них гостра реакція на стрес. Серед постраждалих 11-річна дівчинка. Про госпіталізацію людей не повідомлялося. Є пошкодження будівель, а також спалахнула пожежа. Крім того, після масованої атак дронів на Київ у столиці залишилися без світла 77 житлових будинків та 120 установ. Зранку у столиці було знеструмлено повітряну лінію. Причини з’ясовуються. Тривають роботи з відновлення.