UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про наступ РФ на Харківщину: ЗСУ взяли під “бойовий контроль” окуповану територію

Зеленський провів у Харкові безпекову нараду.

Сили оборони України взяли під “бойовий контроль” територію Харківської області, яку окупували російські війська. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

“Провів у Харкові безпекову нараду – були доповіді військових, керівників спеціальних служб, обласної та міської влад. Зараз нашим воїнам вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти”, – сказав Зеленський. 

Глава держави також подякував кожному підрозділу, який знищує окупантів.

Читайте також: Юсов розповів, чи планує армія РФ наступ на Харків

Раніше повідомлялося, що що російські війська планували захопити Вовчанськ і дійти до Харкова. За словами глави Харківської ОВА Олега Синєгубова, вони не розраховували на стрімкий спротив ЗСУ,

Нагадаємо, що газета The Washington Post повідомила чому російська війська раптом змогли просунутися в Харківській області. І Вашингтон, і Київ припустилися помилок – й Москва цим користується.

Водночас видання The Economist писало, що росіяни планували взяти Харків у напівоточення та тримати місто на вогневому контролі артилерії. Їхнім планам завадила швидко перерозподілена 92-га бригада ЗСУ.