UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про контрнаступ росіян на Курщині: Росія хоче стягнути до 70 тисяч військових

Наразі там перебувають до 40 тисяч солдатів РФ.

Російські війська під час контрнаступу в Курській області не досягли серйозних успіхів. Загалом російське командування хоче стягнути на цей напрямок 60-70 тисяч солдатів. Про це у пʼятницю, 13 вересня, заявив президент України Володимир Зеленський під час розмови з журналістом Фарідом Закарією на XX щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Нам відомо про десь біля 40 тисяч, які там перебувають. Вони хотіли швидких проривів. Приємно, що тепер не тільки ми, а й вони кажуть про деокупацію своєї території”, – розповів Зеленський.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що стежать за "незначним" наступом росіян у Курській області

За його словами, українські військові героїчно тримаються і ”роблять усе що потрібно для військово-політичних кроків".  

Крім того, глава держави зауважив, що через операцію в Курській області за останній тиждень вирівнюється ситуація на Покровському напрямку. 

“Це паралельні речі щодо ситуації в Україні, або частина нашої операції на території ворожій в Курській області. Це пов’язані речі. Наприклад, ми можемо побачити, що застосування кількості снарядів на Донбасі, на тому ж Покровську до початку Курської операції був 1 до 12… сьогодні 1 до 2,5. Це поки не вирівнялося, нам поки потрібно більше зброї ніж росіянам", – сказав президент.




Російські військові намагаються повернути під свій контроль території Курської області. Проте серйозних успіхів поки не видно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву українського президента під час XX щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Щодо Курського напрямку. Росіяни там почали свої швидкі наступальні дії. Вони хочуть застосувати там близько 60-70 тисяч людей. Нам відомо десь про 40 тисяч людей там. Вони хотіли швидких проривів та деокупації. Приємно, що тепер не тільки ми, а й вони кажуть про деокупацію своєї території", - наголосив президент.

Він зазначив, що попри всі спроби росіян, серйозних успіхів в їх просуванні наразі не видно.

"Тим не менш, хочу сказати, що вони це роблять, успіхів серйозних ми поки не бачимо. Наші героїчні військові тримаються та роблять все для інших наших військово-політичних кроків", - підкреслив президент.

Нагадаємо, два дні тому росіяни активізувалися у Курській області, почавши там контрнаступ, мета якого — повернути контроль над територіями прикордоння, де зараз знаходяться ЗСУ. Як наслідок, вони не лише вдарили по лівому флангу захисників біля села Снагость, але й про всяк випадок перекинули оперативні резерви у Брянську область. Президент Володимир Зеленський згодом відзначив, що все йде за планом України.