UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Поки рано говорити про те, що Україна має комплексний захист ППО

"Деталі розкривати не буду, але я згоден, що відповідних систем, які борються проти балістики, особливо – їх точно не вистачає".

Президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем'єром Великої Британії Ріші Сунаком, який наразі перебуває у Києві з офіційним візитом, заявив, що Україні не вистачає систем ППО для того, щоб можна було говорити про комплексний захист. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щодо систем ППО: тут рано говорити про те, що ми маємо комплексний захист нашої держави. Бракує систем "Patriot", не вистачає відповідних систем інших радіусів дії. Але потроху воно приходить. Щось у дорозі, про щось нове ми вже домовилися. Деталі розкривати не буду, але я згоден, що відповідних систем, які борються проти балістики, особливо – їх точно не вистачає в Україні", – зазначив український лідер.

Читайте також: Прем’єр Британії Сунак прибув до Києва та відправився на Солом’янку

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали у п’ятницю, 12 січня, у Києві угоду про гарантії безпеки, яка діятиме до вступу України в НАТО.

Договір називається "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії". Відповідно до неї Велика Британія надаватиме Україні "постійну та всебічну підтримку" протягом наступного десятиліття.