UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський пояснив своє рішення про посилення оборони Бахмуту

ЗСУ надійде підкріплення.

Президент України в понеділок, 6 березня, зібрав Ставку, на якій тема Бахмута стала основною. Про це наголосив Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Він зауважив, що в темах оборони є багато дезінформаційних повідомлень від тих, хто навіть чути не може відкритих розмов про оборону. Тому суспільство має розуміти сенс наших оборонних операцій.

"Сьогодні на ставці я прямо поставив питання командуючому "Хортиці" генералу Сирськом і главкому Залужному про те, якою вони далі бачать оборонну операцію в Бахмуті. Відійти чи посилювати оборону і посилюватись в місті. Обидва генерали відповіли: не відходити  і посилюватись. Ця позиція була одноголосно підтримана Ставкою. Іншої позиції не було. Я сказав главкому знайти відповідні сили, щоб допомогти хлопцям у Бахмуті. Немає такої частини України, щоб сказати, що від неї нібито можна відмовитися. Немає такого українського окопу, в якому стійкість і героїзм наших бійців були би нібито не цінними. Окупант вбиває за сам факт, що ми українці, за одне тільки слово про Україну. За нашу мрію про Україну. За наше життя, життя українців. І ми знищуємо окупанта всюди - де це дає результат для України. Бахмут дав і дає один з набільших результатів за час цієї війни, за час всієї битви за Донбас", - зазначив Зеленський. 

Читайте також: Якби Бахмут не тримався, українці б оборонялися зовсім в інших містах – Данілов

Зазначимо, генерал-полковник Олександр Сирський вдруге відвідав Бахмут. Опір Сил оборони в цьому місці триває вже кілька місяців.

Глава Пентагону Ллойд Остін раніше заявив про те, що вихід українських захисників з Бахмута не означатиме, що Росія відновить імпульс війни, яка триває вже понад рік.