UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав деякі регіони, які ще потребують посилення ППО

За словами президента, Україна продовжує працювати над питанням захисту неба. 

На тлі очікування можливого збільшення кількості ударів з боку РФ узимку, Україна продовжує отримувати додаткові можливості в протиповітряній обороні від партнерів, але ще залишаються міста й області, яким не вистачає захисту від російських ударів, заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

За його словами, географія співпраці нашої держави з метою створення повітряного щита є “дуже широкою”. Глава країни зауважив, що поки не все можна повідомляти публічно, однак Україна постійно стає сильнішою та її можливості ППО зростають.

Читайте також: Росія готується до зими: Зеленський попередив про ракетні нальоти

“Звичайно, це ще не сто відсотків захисту. Багато роботи попереду. Такі міста, як Харків, такі регіони, як Донеччина й Запоріжжя, потребують більше систем, більше безпеки. Це завдання є в усіх наших дипломатів, у всієї нашої держави. Я дякую всім, хто ефективний у цьому”, – додав Зеленський.

Напередодні речник Повітряних сил ЗСУ розповів, що додаткові системи IRIS-Т, які Німеччина надасть Україні до кінця цього року, посилять взимку нашу протиповітряну оборону. Напередодні Литва передала Україні ракетні пускові установки системи ППО NASAMS.