UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський напередодні "складної зими": "Ми виконали "домашнє завдання", але нам потрібна ППО"

Він зауважив, що без необхідної допомоги наша країна все ж змогла запустити виробництво дронів й інших систем озброєння.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з головою Євроради Шарлем Мішелем заявив, що рішення про передачу нашій країні 35 млрд євро заморожених російських активів повинні ухвалити якнайшвидше. Він наголосив, що сьогодні пріоритет для Києва — отримання економічної та військової підтримки. 

Президент продовжив, що без необхідної допомоги Україна все ж змогла запустити виробництво дронів й інших систем озброєння.

"І тому ми потребуємо грошей для збільшення внутрішнього виробництва та сподіваємося, що ми зможемо отримати доступ до цих грошей, — відзначив Зеленський. — Так само й ті гроші, які підуть для людей, які втратили свої домівки". 

Він також відзначив, що наближається зима, а для України протягом останніх трьох років вона є складною. 

"Ми, звісно, підготувалися. Ми виконали своє "домашнє завдання". Але нам треба все ж таки отримати системи протиповітряної оборони. Більш детально про це я тут не скажу", — додав Зеленський.

Читайте також: ППО, ППО і ще раз ППО: генерал Фройдінг назвав українські пріоритети в озброєнні

Раніше Зеленський розповідав, що Повітряні сили ЗСУ мають рішення для посилення ППО у боротьбі з російськими дронами та деякими ракетами.