UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Ми всі розуміємо, що маємо закінчити війну якнайшвидше

Український лідер зустрівся із представниками Ватикану.

Президент України Володимир Зеленський у межах зустрічі з Державним секретарем Святого Престолу кардиналом Пʼєтро Пароліном наголосив на важливості "якнайшвидше закінчити війну". Про це повідомляє пресслужба офісу президента.

Глава держави відзначив особистий внесок кардинала у зміцнення співпраці між Україною та Ватиканом. Зеленський також подякував за візит, під час якого Державний секретар відвідав українські міста.

"Це сильний сигнал з боку Ватикану, дякую за таку підтримку. І вдячні за вашу участь у Саміті у Швейцарії. Це перший крок на шляху до миру, усі кроки є цінними. Важливо, що ви також це підтримуєте. Ми всі розуміємо, що маємо закінчити цей шлях якнайшвидше, щоб не втрачати людських життів", – зазначив український лідер.

Сторони окремо приділили увагу рішенням першого Саміту миру у Швейцарії та ролі Святого Престолу у встановленні справедливого й сталого миру для України.

Читайте також: Зеленський вважає, що під час переговорів вдасться виключити певні райони та енергоінфраструктуру з переліку військових цілей — ZN.UA з посиланням на лист Орбана до ЄС

Зеленський та Паролін також докладно обговорили наслідки російської агресії проти України, постійний повітряний терор, зокрема ракетний удар РФ по дитячій лікарні "Охматдит", і складну гуманітарну ситуацію в нашій країні.

Раніше президент України Володимир Зеленський припускав, що "гарячу стадію" війни можна завершити до кінця поточного року. Він наголосив, що має наміри розробити план завершення гарячої стадії війни, зауваживши, що в разі досягнення кінцевої мети плану це буде "дуже правильно і дуже сильно".