UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Ми будемо йти вперед, доки чужинці не підуть з нашого дому, з Криму

Він пообіцяв, що колись меморіал, присвячений ушануванню трагедії кримськотатарського народу, з'явиться і на півострові. 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна буде йти вперед, поки не звільнить від російських окупантів Крим. Під час відкриття українського національного меморіалу, присвяченого ушануванню трагедії кримськотатарського народу, він наголосив, що повернення півострова — це питання відновлення справедливості та можливість для кожного кримця повернутися додому, який буде звільнений від Росії та страху.

"Ми стоїмо тут сьогодні, щоб наголосити світу, що Крим — це Україна, Крим — це наш дім. І ми маємо йти вперед, доки чужинці не підуть з нашого дому, — заявив президент. — ... Сьогодні у межах четвертого саміту міжнародної Кримської платформи відкриваємо український національний меморіал, присвячений ушануванню трагедії кримськотатарського народу. І колись неодмінно такий самий меморіал з’явиться в нашому, вільному Криму". 

Читайте також: Видавець замінить підручники з української мови без Криму: міністр освіти відреагував на скандал

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права, а Туреччина постійно підтримувала українську незалежність.