UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський доручив створити техноставку із прицілом на дрони

Пріоритетом мають стати ловці «шахедів» та інших ударних безпілотників.

Президент України Володимир Зеленський провів у п'ятницю, 25 жовтня, нараду за участі військових, розвідки, секретаря РНБО Олександра Литвиненка, урядовців та представників ОПУ. За підсумками наради він доручив розробити формат технологічної Ставки.

«Найбільший пріоритет – це дрони, звісно. У тому числі дрони, які можуть збивати «шахеди» та інші ударні безпілотники», – підкреслив він.

Президент також доручив залучити громадянське суспільство до роботи над внутрішнім «Планом перемоги». А СБУ та ГУР Міноборони України – поліпшити роботу над звільненням з російського полону цивільних.

«Опрацювали також і питання деяких законодавчих змін, які потрібні. А також санкційної політики. Нашої дипломатії. За кілька тижнів заслухаю результати», – підсумував президент.

Читайте також: РФ вже пару місяців має адреси та контакти керівників українських підприємств з виробництва дронів – Касьянов

Наразі Сполучені Штати готують окремий пакет допомоги Україні на 800 млн доларів, який буде спрямовано на виробництво українських дронів. За словами президента Зеленського, таких пакетів буде більше.