UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Безпекова угода з Великою Британією – це те, що додає нам упевненості зараз

"Продовжимо працювати і з іншими міжнародними партнерами для забезпечення нашого безпекового зростання".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ продовжуватиме працювати із союзниками для безпекового зростання нашої держави. Про це він написав у своєму Facebook.

"Безпекова угода з Великою Британією – це те, що додає нам упевненості зараз, поки ми захищаємося від російської агресії, та фіксує наші сильні безпекові позиції на весь період до вступу України в НАТО", – зазначив Зеленський

За його словами, "Велика Британія стала першою країною, з якою ми уклали таку двосторонню угоду".

"Продовжимо працювати і з іншими міжнародними партнерами для забезпечення нашого безпекового зростання. Крок за кроком робимо Україну сильнішою", – додав він.

Читайте також: ОП: Україна має тексти безпекових угод і від інших країн, їх підпишуть у 2024-му

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та  прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали у п’ятницю, 12 січня, у Києві угоду про гарантії безпеки, яка діятиме до вступу України в НАТО.

Договір називається «Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії». Відповідно до неї Велика Британія надаватиме Україні «постійну та всебічну підтримку» протягом наступного десятиліття.