UA / RU
Підтримати ZN.ua

Здетонував боєприпас, принесений дітьми: на Дніпропетровщині постраждав хлопчик

Також дістала поранення людина внаслідок чергових ворожих атак.

У суботу, 23 вересня, у Першотравневській громаді Нікопольського району Дніпропетровської області стався нещасний випадок. За попередніми даними, унаслідок вибуху російського снаряду дістала поранення дитина, повідомив глава ОВА Сергій Лисак у Telegram.

"На одному з подвір'їв пролунав вибух. Попередньо, здетонував ворожий боєприпас, який днями знайшли і принесли додому діти. Постраждав 12-річний хлопчик. Він в лікарні в стані середньої тяжкості. Понівечені два приватні будинки і авто", – розповів Лисак.

Читайте також: У Міноборони розповіли, скільки дорослих та дітей загинули від мін в Україні

Очільник ОВА закликав жителів регіону не нехтувати правилами безпеки та пояснювати їх дітям. Людям не варто чіпати підозрілі предмети, у разі їх виявлення треба негайно повідомити про це ДСНС чи поліції.

Крім того, протягом суботи Нікопольщина була під ударами військ РФ. Окупанти били з важкої артилерії та скидали боєприпаси з дронів. 

Зокрема, у місті Нікополь поранено 37-річного чоловіка, він буде лікуватися вдома. Також отримали пошкодження кілька магазинів, три п'ятиповерхових будинки, аптека, кафе та авто. 

Читайте також: Росіяни вкотре обстріляли Херсон, убивши людину на подвір’ї власного будинку

"У Марганецькій громаді побиті фермерське господарство, будинок культури, дві приватні оселі, господарська споруда, лінія електропередачі. Загорілися й дачний будинок та суха трава. Вогонь приборкали", – додав Лисак.

Раніше повідомлялося, що 13-річний підліток знайшов вибухонебезпечний предмет у місті Малин Житомирської області, після чого пристрій здетонував у нього в руках. Йдеться про запал від ручної гранати.