UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затриманий бойовик ДШРГ «Русич» Ян Пєтровскій проситься у Росію

СБУ хоче екстрадувати Пєтровского з Фінляндії в Україну.

Посольство Росії у Фінляндії прокоментувало затримання члена неонацистської ДШРГ «Русич» Яна Пєтровского, який воював проти України. Попри те, що у Фінляндії він отримав посвідку на проживання під вигаданим ім’ям Воїслав Торден, бойовик хоче якнайшвидше повернутися в РФ.

У відомстві повідомили, що 28 серпня у супроводі адвокатки консульські співробітники відвідали затриманого громадянина Росії Яна Пєтровского у в'язниці міста Вантаа.

Читайте також: Неонацистське угруповання «Русич» відмовилося воювати в Україні, допоки Фінляндія не відпустить бойовика Яна Петровського до РФ

«Під час зустрічі Торден повідомив, що скарг на умови утримання та обставини затримання не має, він висловив побажання щодо свого якнайшвидшого повернення до Росії», - зазначили в російському посольстві.

Водночас там додали, що «вживають всіх можливих заходів для захисту законних інтересів громадянина Росії».

Читайте також: The Guardian: Лояльні до Кремля неонацисти катують і вбивають полонених українців

Нагадаємо, 20 липня Пєтровского затримала міграційна служба. Щоб не допустити його депортації до Росії, Офіс генпрокурора направив у Фінляндію необхідну інформацію та запит про затримання й тимчасовий арешт бойовика. Його розшукує СБУ за участь у складі терористичної організації у війні проти України.

Неонацист Ян Пєтровскій отримав посвідку на проживання у Фінляндії на підставі навчання його дружини-росіянки. Водночас адвокатка-росіянка намагається запобігти екстрадиції Пєтровского з Фінляндії в Україну. Вона стверджує, що бойовик не воював в Україні, а лише брав участь у «політичній діяльності». Натомість сам Пєтровскій в інтерв'ю російському виданню не приховував своєї участі у бойових діях на сході України.