UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зарко спростував захоплення окупантами Рижівки

Голова громади заявив, що в населеному пункті немає таких будівель, які видно на пропагандистському відео.

Голова Білопільської громади Юрій Зарко заявив, що прикордонне село Рижівка Сумської області перебуває під контролем українських захисників, інформує "Радіо Свобода".

"Можна сказати, що це сіра зона. Тому що там, ви знаєте, що навіть одна половина будинку знаходиться в Україні, інша половина – у Росії. Відстань до державного кордону надзвичайно близька. Тобто, це безпосередньо можна сказати як лінія зіткнення. Тому ми розуміємо, що захід ДРГ цілком можливий", - наголосив він.

Читайте також: У РФ нема сил, аби просунутися вглиб України з сумського напрямку, але ДРГ там активізувалися – Демченко

За його словами, відео нібито захоплення "кадирівцями" Рижівки не відповідає дійсності, оскільки у цьому населеному пункті немає таких будівель, які зображені там.

Зарко припустив, що заява голови Чечні Рамзана Кадирова про окупацію села могла бути зроблена для того, щоб посіяти паніку серед населення чи, щоб відтягнути наші сили.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко зазначив, що російські окупаційні війська намагалися промацати оборону українських військових у напрямку прикордонного села Рижівка Білопільської громади.