UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зараз все йде до не дуже гарних наслідків – оглядачі про ситуацію під Авдіївкою: карта

Росіяни прагнуть перерізати шляхи до міста.

Ворог продовжує просуватися приватним сектором на південний схід від Авдіївського коксохімічного заводу, захопивши його значну частину. Про це повідомив у Telegram український військовий оглядач Богдан Мирошников.

Він також каже, що у напрямку пожежної частини окупанти просунулися метрів на 200, втративши темпи руху – «Але він, хоч мінімальний, але є».

Читайте також: Росіянам та Путіну подобаються "котли", але в Авдіївці вони його не отримають. Там вуличні бої — експерт

При цьому оглядач вважає такими, що не відповідають дійсності, повідомлення росіян про те, що вони начебто дісталися ресторану "Бревно". Це означало б, що їм вдалося перерізати один з двох логістичних шляхів.

Загалом ситуацію в Авдіївці Мирошников оцінює як дуже важку - «Зараз все йде до не дуже гарних наслідків».

Читайте також: Росіяни небезпечно близькі до того, щоб захопити ключову магістраль і, фактично, оточити Авдіївку: карта

Просування ворога на півночі та півдні Авдіївки фіксує і український інформаційний ресурс DeepState.

У цей же час Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті з посиланням на геолокаційні кадри зауважив, що росіяни нещодавно просунулися вздовж Залізничного провулку на півночі Авдіївки та на схід від Невельського (на південний захід від Авдіївки). Загарбники, як і раніше, намагаються перекрити головний шлях на Авдіївку.

Avdiivka and Donetsk City Battle Map Draft February 11,2024.png (2.11 MB)

Раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський зазначив, що російські війська прагнуть якнайшвидше захопити Авдіївку та Новомихайлівку.