UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запоріжжя та Дніпро атакували ударні безпілотники росіян

У запорізькій області пролунали вибухи – працює ППО

Сьогодні, 12 серпня о 2.11 моніторинговий паблік військових "Чому тривога | Радар" повідомив про фіксацію мінімум трьох БпЛА (попередньо - шахеди), які рухаються через тимчасово окуповані території Запорізької області в бік Запоріжжя та Дніпра.

Станом на цей час повітряну тривогу у Дніпропетровській області не оголошували, у Запорізькому регіоні вона триває через загрозу удару керованими авіабомбами та ракетами.

О 2.27 офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил Збройних Сил України повідомив про загрозу застосування ворогом ударних БпЛА у Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровська областях. У цей же час пабліки повідомили про вибухи у Запорізькій області - працює ППО.

На Дніпропетровщині оголосили повітряну тривогу. У Запорізькому та Донецькому регіонах вона триває від 1.22. 

У Дніпропетровській області пабліки просять бути особливо обережними мешканців Павлограду та Покровського. Тим часом "монітори" повідомляють, що БпЛА невстановленого типу підлітає до Запоріжжя. Можливо - розвідник.

Читайте також: Росіяни вбили 18-річного жителя Дніпропетровщини. Також є поранені

"Зі сходу в бік Запоріжжя - мінімум два шахеди, Над Запоріжжям - БпЛА-розвідник", - так змалював ситуацію станом на 2.46 місцевий паблік "Моє Запоріжжя". Станом на третю годину ночі на околицях Запоріжжя працює ППО, попередньо один БПЛА збито. У цей час цілі фіксуються лише у Запорізькій області. У Дніпропетровському та Донецькому регіонах - чисто.

О 3.20 пабліки повідомили про дорозвідку повітряного простору. О 3.34 повітряну тривогу у Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровська областях скасувалу. На Дніпропетровщині вона тривала трішки більше години.

Як повідомлялося раніше, в Донецькому та Запорізькому регіонах її оголосили раніше через загрозу удару КАБ та ракетами. Відтак тривога тут тривала більше двох годин.