UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд дав 11 років російським військовим, які розстріляли лікарню на Сумщині

Тростянецький районний суд заочно виніс вирок двом окупантам.

Тростянецький районний суд заочно засудив до 11 років за ґратами російських військовослужбовців, які 18 березня 2022 року прицільно обстріляли з танка Тростянецьку міську лікарню, повідомляє Державне бюро розслідувань. Під обстріл потрапили медичні працівники та пацієнти, у тому числі вагітні жінки. В момент атаки на лікарню одна з породіль народжувала двійню.

Наказ обстріляти лікарню віддав Пьотр Смірнов, командир танка 1-го танкового взводу 5-ї танкової роти 2-го танкового батальйону 1-го гвардійського танкового полку «Чертківський» 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії. Виконав цей наказ рядовий Айнур Мухаметханов, який був навідником-оператором танку. 

Читайте також: Окупанти обстріляли лікарню в Херсоні

Російським військовослужбовцям інкримінували порушення законів та звичаїв війни, що передбачено ч. 1 ст. 438 КК України. Суд ухвалив також стягнення з країни-агресора збитків. 

Нагадуємо, в ніч на 9 травня та зранку на Сумщині було зафіксовано дев’ять ворожих обстрілів — 75 вибухів. Ударів військ РФ зазнали населені пункти Великописарівської, Середино-Будської, Есманської, Білопільської, Юнаківської та Новослобідської територіальних громад.