UA / RU
Підтримати ZN.ua

Замість штурмувати в лоб, росіяни застосували на Донеччині іншу тактику – повідомляється про окупацію ще двох населених пунктів

В Українську деякі підрозділи ЗСУ потрапили в оточення.  

В Донецькій області на курахівському напрямку під час відступу з позицій у місті Українську деякі підрозділи ЗСУ потрапили в оточення. Нині ведеться робота з їхнього деблокування. Про це повідомив у Telegram військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він пише, що в Українську тривають арʼєргардні бої у центральній, північній та західній частинах міста – «В Новогродівці було щось схоже, наших воїнів вдалося деблокувати. Але там місто було окуповане за 96 годин. Українськ хоча би більше тримається».

Читайте також: Росіяни беруть в оточення значну територію на межі двох принципових напрямків

Американський Інститут вивчення війни ISW припускає, що станом на вчора, 14 вересня, росіяни захопили весь Українськ, хоча наразі не можуть навести тому жодного візуального підтвердження.

Дослідники війни зауважують, що у боях за Українськ російські війська віддали перевагу наступам на його північному та південному флангах замість того, щоб штурмувати в лоб. Росіяни розраховують, що зможуть взяти місто після того, як українські війська відступлять звідти під загрозою оточення.

East of Pokrovsk Battle Map Draft September 14, 2024.png (1.52 MB)

За повідомленням ISW, Міністерство оборони Росії заявило, що війська РФ захопили Желанне Перше (на південний схід від Покровська та трохи на південний схід від Українська), але дослідники не знайшли візуальних доказів цій заяві.

Раніше повідомлялося, що на курахівському напрямку ЗСУ втратили контроль над чималими за площею неукріпленими територіями на захід від села Невельське.