UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залужний розповів, якої помилки припустився у війні з Росією

Схоже, український воєначальник дорожче оцінив життя російських військових, ніж Кремль. 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що його помилкою було вважати, нібито знекровлення армії, а саме великі втрати серед особового складу, зупинять Росію. Під час інтерв'ю The Economist він попередив, що, швидше за все, "глибокого та красивого прориву" у наступі ЗСУ не буде. 

"Це була моя помилка. Росія втратила вбитими не менше 150 000 людей. У будь-якій іншій країні такі втрати зупинили б війну. Але не в Росії, де життя коштує дешево", – сказав Залужний.

За словами воєначальника, для російського диктатора Владіміра Путіна орієнтирами є Перша та Друга світові війни. А там Росія й взагалі втратила десятків мільйонів людей. 

Читайте також: Британська розвідка назвала ділянку фронту, де росіяни зазнали найбільших у цьому році втрат — Авдіївка

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що війна Росії проти України стає позиційною, що може зіграти на руку ворогу. У великому матеріалі для The Economist він розповів, що повинно допомогти Силам оборони вийти з цього глухого кута: перехід до рухливої та швидкої маневреної боротьби, посилення повітряної міці України, отримання новітніх технологій РЕБ та засобів для розміновування, а також збільшення можливостей мобілізації та розширення підготовки резервістів. 

Також Залужний підтвердив, що ЗСУ таки вдалося досягти паритету з Росією в артилерії. Втім, на це вони потратили значну частину боєкомплекту до HIMARSА ще воєначальник розповів про удар захисників по т.о. Криму 30 жовтня, під час якого, як виявилося, по півострову вперше полетіли американські ATACMS'и