UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закінчення війни розпочнеться зі звільнення Криму — Ташева

Україна сама вирішуватиме, як деокуповувати захоплені території. 

Початок кінця війни РФ проти України буде тоді, коли Сили оборони звільнять тимчасово анексований Крим, вважає постійний представник президента Таміла Ташева. Вона нагадала, що у 2021-му пріоритетом стратегії з деокупації та реінтеграції був політико-дипломатичний шлях, проте Київ ніколи не відкидав й військового варіанту. 

У заяві Ташевої, яку цитує пресслужба Представництва президента в АРК, сказано, що Україна в умовах повномасштабної війни сама обиратиме, як звільняти свою територію з-під окупації.

Ташева також розповіла, що у стратегії записані цілі перемоги України - відновлення її територіальної цілісності та безпеки.

"Цього року заходи стратегії змінюються. Це назріло в умовах повномасштабного вторгнення і є вимогою часу. Стратегія закріпить ключове — завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму, тому що війна почалася з його окупації", — резюмувала представниця глави держави.

Читайте також: Російське командування та окупаційна "влада" почали евакуацію з Криму — розвідка

Нагадаємо, у Міноборони повідомила, що росіяни готуються оборонятися в анексованому Криму - зводять фортифікаційні споруди та окопи між селами Ішунь і Воєнка неподалік від кримського перешийка. Також на півострові розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент - близько 90 бойових літаків та 60 бойових вертольотів ворога.