UA / RU
Підтримати ZN.ua

Західні партнери не мають завищених очікувань щодо українського контрнаступу – Резніков знає чому

На Заході знають, яка у ЗСУ зброя і який вишкіл.

У західних партнерів немає завищених очікувань стосовно українського контрнаступу. Таким переконанням міністр оборони України Олексій Резніков поділився з українськими журналістами після засідання "Рамштайн-13". Про це повідомляє «Суспільне».

Міністр каже, що більшість західних партнерів знають, яку зброю мають українці і як вони її використовують. Адже вони самі надавали цю техніку і навчали військових користуватися нею.

"Деякі з них розуміли, як ми будемо використовувати, навіть з точки зору наших планів, тому на часі у них немає цієї переоцінки. Але всі за нас вболівають і всі бажають нам перемоги, в тому числі і в контрнаступі", – розповідає очільник Міноборони.

Читайте також: Остін: Путін зрозумів, що помилився у своїх розрахунках — Україна вистояла та готова до подальших викликів

Резніков каже, що український контрнаступ на Харківщині восени 2022 року, став дуже успішною швидкісною кампанією, і це відразу викликало очікування, що будь-яка контратака обов’язково буде такою ж швидкою.

Але міністр зауважив, що вже Херсон не так швидко давався. Нині ситуація суттєво відрізняється і від харківською,і від херсонської: «Місцевість різна, погодні умови різні, і спротив ворожий теж різний. Там, де сьогодні відбуваються певні наші дії, дуже замінована територія росіянами».

Читайте також: У Брюсселі розпочався тринадцятий «Рамштайн»

Помірне просування наших військ Олексій Резніков пояснив і наміром зберегти життя українських військових: «Наша відмінність від росіян – ми не використовуємо наших з вами захисників, як гарматне м’ясо».

Раніше повідомлялося, що нині українські військові проходять підготовку у 33 країнах на трьох континентах.