UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загроза ракетних ударів не зникла. Ігнат попередив про дальню та стратегічну авіацію РФ

Лише на аеродромах у бойовій готовності стоять 12 літаків.

На аеродромах РФ у бойовій готовності перебувають щонайменше 12 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, заявив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат. Він підкреслив, що загроза ракетних ударів по Україні не зникла.

«Нікуди не поділася дальня і стратегічна авіація, вона розосереджена на різних аеродромах, це літаки Ту-95, вони можуть бути також готові до застосування ракет»,  – сказав Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: В ОК "Південь" пояснили, чому РФ почала частіше завдавати авіаційних ударів по Херсонській області

Раніше Юрій Ігнат заявив, що російські авіаційні підрозділи змінюють свою тактику обстрілів України. Зокрема, осійські авіаційні підрозділи скорочують свої дії в безпосередній близькості від українських позицій. Тепер загарбники більше покладаються на більш віддалені авіаційні удари з використанням керованих авіабомб. 

В Інституті вивчення війни заявили, що окупанти змінюють тактику, можливо, через втрату авіації та вичерпання запасів високоточної зброї. Зокрема, на думку аналітиків так окупанти намагаються зменшити ризик подальших авіаційних втрат, діючи поза зоною дії більшості українських систем ППО.