UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники забороняють виїзд з окупованих територій українцям без паспорта РФ — ЦНС

Окупанти намагаються виконати плани з примусової паспортизації.

На тимчасово окупованих територіях триває примусова паспортизація і залишити регіон без отримання паспорта РФ майже неможливо. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, за даними ЦНС, без російського паспорта українцю на кожному блокпосту загарбників гарантована поглиблена перевірка, або взагалі затримання. Вільне пересування регіоном фактично заборонено.

«Водночас наявність ворожої макулатури у більшості випадків звільняє від подібних проблем», - заявили в Центрі національного спротиву.

Відтак, залишити тимчасово окупований регіон з українським паспортом, виїжджаючи до Росії – майже неможливо. Виїзд до вільної України загарбники закрили ще минулого року.

Фактично окупанти тримають місцевих мешканців як заручників і створюють такі умови, коли життя без російського паспорта неможливе.

Читайте також: Примусову паспортизацію на Луганщині загарбники посилили 300 «спеціалістами» з РФ — ОВА

Раніше повідомлялося, що російські загарбники продовжують заходи спрямовані на масову паспортизацію мешканців тимчасово окупованих територій.

Зокрема, в Херсонській області окупанти застосовують новий інструмент, щоб спонукати населення отримати російські паспорти – видачу державних житлових сертифікатів РФ, призначених для придбання житла на території Росії.