UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники створюють орган контролю пропаганди у школах на окупованих територіях — ЦНС

Ця структура фактично контролюватиме школи в окупації.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Російські загарбники створюють черговий фейковий орган на тимчасово окупованих територіях — для контролю за “освітою”, повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте також: Загарбники на окупованих територіях намагаються вербувати молодь до лав пропагандистів у псевдомедіа — ЦНС

Зокрема, з літа росіяни збираються завезти на тимчасово окуповані території гастролерів із Росії, які займатимуться організацією осередків федеральної служби з нагляду у сфері освіти. Фактично, цей “орган” контролюватиме школи в окупації.

Як зазначає ЦНС, школи на тимчасово окупованих територіях функціонують лише для масової “промивки мізків” дітям, щоб змінити їхню самоідентифікацію. Діти вивчають здебільшого “історію”, а також “російську мову й літературу”, тоді як технічним предметам уваги не приділяється.

ЦНС нагадав, що пропаганда та прибуття на тимчасово окуповані території для знищення покоління українців є злочином.

Читайте також: Росіяни змушують українських дітей робити обереги для окупантів ‒ ЦНС

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях росіяни створюють так звані “музеї СВО” (специальная военная операция ‒ так у Росії називають війну проти України), де дітям промивають мізки пропагандою.