UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники продовжують депортацію українців з окупованих територій Херсонщини — ЦНС 

Після виселення людей у квартири й будинки окупанти розселяють російських військових.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини знову фіксуються випадки, коли місцеві колаборанти виселяють українців із їхніх осель, роблячи це під різними приводами: "евакуація" через обстріли, загрози стихійного лиха або ж лякають людей мобілізацією та в'язницею. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте також: ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка закликає визнати геноцидом депортацію українських дітей до РФ

Після виселення людей у квартири чи будинки розселяють військових РФ. Як зазначає ЦНС, це, зокрема, ще одна схема заохочення вступати до лав армії агресора — обіцянка вирішити житлові питання за рахунок тимчасово окупованих територій і захопленого майна цивільних.

Також фіксується збільшення блок-постів на тимчасово окупованих територіях Херсонської області: трапляються випадки, коли загарбники закривають в’їзд у ті чи інші населені пункти. Ворог робить це для того, аби приховати власні злочини й не дати можливість людям повернутися у свої помешкання. 

Читайте також: В Росії спланували нову хвилю депортації українських дітей влітку – ISW

Російські загарбники вдавалися до депортації українців ще з початку повномасштабного вторгнення. За даними ЦНС, загалом українців уже розселили до 55 регіонів Росії. Кремль проводить невпинну політику русифікації на тимчасово окупованих територіях.