UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники погрожують жителям окупованих територій за відмову “голосувати” на псевдовиборах

Окупанти будуть проводити обхід населення та попереджати про санкції.

Російські загарбники почали погрожувати жителям тимчасово окупованих територій за відмову “голосувати” на фейкових виборах президента РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте також: Загарбники на окупованих територіях викрадають українців, яких підозрюють у “нелояльності” — ЦНС

Зокрема, за даними ЦНС, члени псевдовиборчих дільниць будуть проводити обхід місцевих жителів та попереджати їх про санкції у разі відмови “голосувати”.

Наразі росіяни проводять інструктаж членам “ДВК”. Обхід заплановано з 17 лютого по 7 березня по всіх населених пунктах на тимчасово окупованих територіях. Під час рейдів працівників псевдовиборчих дільниць супроводжуватимуть бійці “Росгвардії” для “безпеки”.

Водночас окупанти засекретили адреси “виборчих дільниць”, щоб приховати їхню кількість та відсутність “явки”.

Читайте також: Росіяни звозять артистів із РФ для пропаганди – ЦНС

Раніше повідомлялося, що  імітація “виборів президента РФ” на тимчасово окупованих територіях України відбудеться у березні 2024 року. Загарбники продовжують підготовку до пропагандистського фарсу, зокрема, готують фальсифікації, шукають “спостерігачів” та формують відповідні списки колаборантів. 

В ЄС засудили нову спробу Росії легітимізувати тимчасову та незаконну окупацію українських територій, попередивши, що політичне керівництво РФ та причетні до організації псевдоголосування відповідатимуть за наслідки цих незаконних дій.