UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники планують мобілізувати колаборантів на окупованих територіях — ЦНС

Відповідну вказівку розіслало Міноборони РФ.

Працівників «окупаційних адміністрацій» на тимчасово захоплених територіях готують до мобілізації. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, так звані «районні адміністрації» загарбників на тимчасово окупованих територіях отримали вказівку від російського Міноборони передати списки власників паспортів РФ до місцевих «військкоматів».

Вказівку необхідно виконати до 18 квітня.

Списки наказали подати в електронному форматі. Також загарбникам потрібно зібрати копії документів усіх працівників «окупаційних адміністрацій» і передати до місцевих «військкоматів».

У ЦНС нагадали, що лише на тимчасово окупованих територіях Донецької області загарбники створили 23 «військкомати».

Читайте також: TIME: Росія посилює репресії за ухиляння від мобілізації, що це говорить про її стратегію у війні з Україною?

Раніше повідомлялося про плани загарбників почати підготовку до нової хвилі мобілізації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Що робити українцям, аби уникнути російської мобілізації, та як чинити тим, кому вже вручили повістку?  Про це — у статті Єви Юрченко «Свої воюють проти своїх: як не стати гарматним м’ясом».