UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники на окупованих територіях відмовляють українцям у лікуванні — ЦНС

Медичні послуги в окупації доступні власникам російського страхування, яке можна отримати тільки з паспортом РФ.

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях з початку року відмовляють місцевим жителям у лікуванні через відсутність у них паспортів РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Читайте також: Загарбники відправили до Мелітополя медиків із Санкт-Петербурга для лікування свого особового складу — ЦНС

Лікування на тимчасово окупованих територіях наразі доступне тільки власникам російського страхування – яке можна отримати лише за наявності паспорта Росії. Наслідок — більшість місцевих жителів отримують відмову у медичних послугах, виключенням є лише швидка допомога у випадку критичних ситуацій. 

Таким чином, зазначає ЦНС, ворог юридично прирівняв населення тимчасово окупованих територій до “іноземців” на рідній землі.

Читайте також: Росіяни залучають пенсіонерів у ряди агітаторів — ЦНС

Раніше повідомлялося, що через дефіцит кадрів на тимчасово окупованих територіях загарбники продовжують завозити медичні бригади з РФ. 

При цьому, наголошує ЦНС, якість та доступність медпослуг для місцевого населення досі на критично низькому рівні —  у лікарнях на тимчасово окупованих територіях пріоритет надається військовим РФ.