UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники на Херсонщині проводять обшуки та грабують місцевих жителів під приводом «антитерористичних заходів» 

Вкраденим намагаються розраховуватися в місцевих магазинах.

Російські загарбники продовжують масово красти майно з об’єктів державних установ, підприємств та помешкань цивільного населення на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зокрема, минулого тижня в населених пунктах Роздольне, Каланчак, Нова Збур’ївка та Гола Пристань Херсонської області під приводом проведення нібито «антитерористичних заходів» росіяни провели обшуки будинків місцевих жителів, у тому числі тимчасово покинутих власниками.

За словами Маляр, після таких заходів військові РФ зазвичай намагались придбати продукти та алкоголь у місцевих магазинах, пропонуючи продавцям розрахуватись вкраденими дрібними предметами побутової техніки, столовим посудом, ноутбуками та смартфонами.

«Найбільш габаритні вкрадені речі – холодильники, пральні машини, телевізори тощо окупанти  вивозили військовими вантажними автомобілями, якими доставлялись боєприпаси», - заявила Маляр.

Читайте також: Загарбники майже 90 разів обстріляли Херсонщину, троє поранених — голова ОВА

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованій частині Херсонської області війська РФ посилюють фільтраційні заходи. Зокрема, в Генічеську та районі загарбники влаштували справжнє залякування з метою змусити людей отримувати російські паспорти. В тих, хто відмовляється, можуть відібрати машини. По хатах нишпорять співробітники міграційних служб, вони збирають відбитки пальців, перевіряють телефони на предмет проукраїнських матеріалів.