UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники готують нові списки дітей для депортації — ЦНС

Мета ворога — асиміляція українських дітей у Росії. 

Загарбницькі “адміністрації” на тимчасово окупованих територіях отримали вказівку підготувати нові списки дітей, які не мають опікунства, для їх подальшої депортації до Росії. Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Читайте також: Загарбники збираються збільшити кількість українських дітей, залучених до програм "промивки мізків" — ЦНС

Контролює процес уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова — ордер на арешт якої, разом із російським президентом Владіміром Путіним, видав Міжнародний кримінальний суд. 

Ворог не повертає українських дітей додому, навіть попри наявність у них родичів на вільній території. Також окупанти спрощують процес усиновлення депортованих дітей на території Росії. Мета загарбників, як зазначає ЦНС, асиміляція українських дітей — тобто знищення цілого покоління нації.

Читайте також: Депортація українських дітей до РФ: Зеленський ввів санкції проти низки благодійних організацій та росіян

У жовтні минулого року до України вдалося повернути найбільшу групу дітей з Харківщини, яких під час окупації було переміщено до Росії. Як це відбувалося? Про це ZN.UA вперше розповіли мама одного з підлітків та начальниця відділу у справах депортованих департаменту кризового реагування Мінреінтеграції. Читайте в статті Алли КотлярІноді здавалося майже нереальним, що все це закінчиться успішно». Історія повернення з Росії 37 дітей із Харківщини”.