UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники досі не можуть повноцінно запустити фейкові держструктури в окупації: не вистачає колаборантів — ЦНС

Ворог вдається до різних маневрів, втім, набрати необхідну кількість працівників однаково не виходить.

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях досі не можуть повноцінно запустити роботу низки своїх фейкових структур. Причина, як повідомляє ЦНС, дефіцит колаборантів.

Читайте також: Росіяни завозять на окуповані території пропагандистську літературу до нового навчального року — ЦНС

Зокрема, на тлі окупації багато людей залишили тимчасово контрольовані росіянами українські території, а значна частина населення відмовляється співпрацювати з ворогом. Як наслідок, окупанти беруть на службу низькофахових спеціалістів, роздаючи їм високі посади в обмін на лояльність.

Та навіть попри це, необхідної кількості працівників для псевдодержструктур немає. Зокрема, загарбники не можуть сформувати “регіональні відділи антимонопольних комітетів”, які наразі складаються із завезених із Росії гастролерів. 

Щоб набрати людей ворог навіть послаблює вимоги до кандидатів: для роботи тепер не обов'язково потрібні досвід і вища освіта. Однак набрати необхідну кількість працівників однаково не вдається.

Читайте також: Загарбники на окупованих територіях намагаються вербувати молодь до лав пропагандистів у псевдомедіа — ЦНС

Раніше повідомлялося, що російські загарбники продовжують розбудовувати репресивний апарат на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, у псевдосуди в окупації “призначили” додаткових “суддів”. Ворог імітує "правоохоронну систему" на тимчасово окупованих територіях, використовуючи її для репресій проти місцевого населення.