UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни атакували "Калібрами" Одеську, Миколаївську та Херсонську області

Повітряна тривога у цих регіонах тривала більше години.

Сьогодні, 28 серпня о 3.39 офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомив про ракетну небезпеку для Миколаївської та Херсонської областей. У цих регіонах оголосили повітряну тривогу.

О 3.47 мониторинговий паблік "Николаевский Ванёк" повідомив, що, найймовірніше, йдеться про пуски крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

О 3.52 Повітряні Сили повідомили, що ракетна небезпека поширилася на Одеську область. 

Читайте також: Південним областям України загрожує тактична авіація росіян

Ще за дві хвилини моніторинговий паблік військових "Чому тривога | Радар" повідомив про пуск "Калібру" в напрямку Миколаївщини/Одещини.

"Ракетна небезпека для регіону! Жителі всієї області, пройдіть, будь ласка, в укриття!" - закликав начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Зафіксовано імовірні пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря! Залишайтесь в укритті!" - пише офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил ЗСУ о 3.59. У цей же час він повідомляє про ракетну небезпеку для Кіровоградської області.

Близько п′ятої години ранку Повітряні Сили дали відбій ракетної небезпеки по областях.

Раніше повідомлялося, що вчора, 27 серпня, близько четвертої години ранку росіяни атакували Україну крилатими ракетами, випущеними зі стратегічних бомбардувальників.