UA / RU
Підтримати ZN.ua

За рік повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні майже 5 тисяч ракет — Генштаб

При цьому за лютий Сили оборони знищили шість літаків ворога, два вертольоти, 80 крилатих ракет і 84 БПЛА.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов розповів, що за рік повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні майже 5 тисяч ракет та здійснила 3,5 тисячі авіаударів. Під час останнього брифінгу він зауважив, що також було 1,1 тисячі атак з допомогою безпілотників. 

Та після початку в окупантів "високоточного ракетного голоду" вони почали використовувати протикорабельні крилаті ракети повітряного базування Х-22 - "вбивців авіаносців". З їх допомогою колись друга армія світу нищить житлові будинки в нашій країні, найчастіше - з мирними всередині. 

Громов також розповів, що за лютий Сили оборони знищили шість літаків ворога, два вертольоти, 80 крилатих ракет і 84 БПЛА.

"Плани Кремля не змінилися. Ворог намагається захопити ключові міста Донеччини, а до літа - захопити Луганську та Донецьку області", - сказав Громов. 

Читайте також: Окупанти завдали ракетного удару по Куп’янському району, під завалами люди — голова Харківської ОВА

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що від РФ можна очікувати декількох хвиль повітряних атак протягом 23 та 24 лютого. Він також попередив, що у ворога є зміни в тактиці застосування ракет.