UA / RU
Підтримати ZN.ua

За нагоди святи Олещук порахував, скільки ворожих цілей знищили Повітряні Сили ЗСУ

47 пілотів стали Героями України, 25, на жаль,  посмертно.

За два з половиною роки Повітряні Сили ЗСУ знищили понад 8000 повітряних цілей ворога: сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників. Такі досягнення українських пілотів Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук навів з нагоди Дня Повітряних сил Збройних Сил України, який відзначається сьогодні.

Генерал Олещук каже, що за цей час українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

Читайте також: Переломний момент - міністр оборони Британії прокоментував передачу Україні F-16

«Усе це стало можливим і завдяки потужній підтримці наших західних партнерів», – зауважує Олещук. – «Дякую їм за свідому позицію у захисті миру й демократії, наших людей!»

Якісно та уміло застосовуючи сучасне західне озброєння, воїни Повітряних Сил проявили неабияку мужність, героїзм, професіоналізм та винахідливість.

«Битва за небо триває», – пише Олещук. – «Цілодобово ворог атакує нас бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні Сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України, відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б’ють ворога з повітря, тримають оборону на землі».

Читайте також: Повітряні Сили показали, як українські зенітники працюють по «шахедах»

У період широкомасштабного вторгнення за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, 4475 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25, на жаль,  посмертно…

«Нині я вітаю усіх військовослужбовців та ветеранів Повітряних Сил із 20-ю річницею, дякую усім, хто докладає максимум зусиль для нашої перемоги!» - пише Командувач Повітряних Сил. – «Дякую партнерам, волонтерам, громадянському суспільству, всім, хто допомагає ставати нам сильнішими у боротьбі за мир і свободу для нашої України!»

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 4 серпня в Україні відзначають День Повітряних Сил ЗСУ. Це свято святкують щороку у першу неділю серпня.