UA / RU
Підтримати ZN.ua

За час повномасштабної війни Росії вдалося один раз атакувати будівлю ГУР

Та коли це сталося - невідомо. 

Очільник ГУР МО Кирило Буданов розповів, що від 24 лютого 2022 року під час одного з повітряних ударів по Києву ворожа ракета прилетіла просто в будівлю української розвідки - вона знаходиться на Рибальському острові. Проте під час інтерв'ю Дмитру Комарову для фільму "Рік" він не сказав, коли саме це відбулося.  

Також Буданов заявив, що йому подобається той факт, що на нього ведуть полювання. 

"Це міра визнання, це показує, що я роблю свою роботу правильно, — пояснив розвідник, додаючи, що не боїться "якоїсь там" Росії. - Я віруюча людина і боюся тільки божої кари". 

Читайте також: 24 лютого росіяни могли захопити Київ — Буданов

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов розповів, що з серпня 2016 року, коли в Криму вбили підполковника ФСБ Росії, за що росіяни поклали відповідальність нібито на українських диверсантів, він пережив численні замахи на своє життя. WP пише, що усього їх було щонайменше 10

Відомо, що у 2019 році Буданова також намагалися вбити. Під його авто заклали вибухівку, яку, на щастя, вчасно підірвали.

Наразі глава розвідки веде обережний спосіб життя - переважно перебуває в офісі та рідко з'являється на публіці, зазначає WP. ЗМІ також акцентує на тому, що у його кабінеті цілодобово звучить класична музика - можливо, це захист від будь-яких спроб прослухати те, що говорять всередині.