UA / RU
Підтримати ZN.ua

За час повномасштабної війни Росія вбила 100 цивільних медиків – Ляшко

Внаслідок російських ударів по всій Україні пошкоджено чи зруйновано 715 медзакладів.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, Росія вбила понад 100 цивільних медиків та продовжує вбивати. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також він повідомив, що внаслідок російських ударів по всій Україні пошкоджено чи зруйновано 715 медзакладів. 

“Якщо говорити не про заклади, а про окремі будівлі, то пошкоджено 1657 обʼєктів медзакладів та ще 220 зруйновані повністю й відновленню не підлягають. Найбільших пошкоджень зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі”, – уточнив міністр.

Читайте також: МОЗ вибудував нову систему громадського здоров'я, в якій суттєво змінені підходи до запобігання хворобам – Ляшко

За словами Ляшка, Росія атакує не лише лікарні, а знищує й "швидкі" та аптеки.

“На сьогодні шкода та збитки, завдані Росією українській медичній інфраструктурі, складають щонайменше 7 мільярдів доларів”, – очільник МОЗ.

Нагадаємо Віктор Ляшко призначив тимчасовим виконувачем обов’язків генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Олександра Уріна

Раніше генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок комісією Міністерства охорони здоров'я та правоохоронними органами.