UA / RU
Підтримати ZN.ua

Взяття Авдіївки то лише вступ російської наступальної операції – в ISW кажуть, коли буде кульмінація: карта

Росіянам доведеться битися з відносно свіжими українськими підрозділами, які займають підготовлені оборонні позиції.

ЗСУ зможуть створити нові рубежі оборони неподалік від Авдіївки, що призведе до кульмінаційного моменту для російського наступу в цьому районі. Таким припущенням поділився у черговому своєму звіті Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники таким чином опонують російським військовим оглядачам, які кажуть, що українські сили не мають добре підготовлених оборонних позицій на захід від Авдіївки і що російські війська зможуть просунутися далі в західну Донецьку область на плечах «панікуючих» і «дезорганізованих» українських сил, які відступають з Авдіївки.

Читайте також: Всі підрозділи ЗСУ, які були під загрозою оточення, виведені з Авдіївки

ISW каже, що досі не спостерігав кадри безладного відступу ЗСУ, які неодмінно опублікували б росіяни, коли б ситуація і справді була такою, як вони пишуть.

Avdiivka and Donetsk City Battle Map Draft February 18,2024.png (2.25 MB)

Навіть серед російських оглядачів є ті, що стверджують, що широкомасштабний крах Авдіївського фронту є «малоймовірним», оскільки українські сили відходять на підготовлені оборонні рубежі.

Читайте також: Об що росіяни зламають зуби, пройшовши Авдіївку – вітчизняні та зарубіжні оглядачі роблять прогнози: карта

В ISW також зауважили, що українське командування нещодавно також направило нові підрозділи до Авдіївки для забезпечення коридору евакуації. Ці боєздатні підрозділи, ймовірно, зможуть створити й утримувати нові оборонні позиції. Російські сили, які зазнали великих втрат у особовому складі та техніці під час захоплення Авдіївки, ймовірно, досягнуть кульмінаційної точки, коли зіткнуться з відносно свіжими українськими підрозділами, які займають підготовлені оборонні позиції.

Раніше повідомлялося, що території на захід від Авдіївки є одним з ймовірних напрямків основного удару росіян. Вчора, 18 лютого, ворог пробував штурмувати біля Ласточкиного значним числом піхоти, але всі ці спроби виявилися марними.