UA / RU
Підтримати ZN.ua

Взялись уже за балтійський флот: ГУР вивело з ладу російський тральщик

Це вже другий російський корабель, який "раптово" вийшлов з ладу в Балтиці. 

Тральщик "Алєксандр Обухов"

Тральщик "Алєксандр Обухов"

Головне управління розвідки Міноборони України заявило про виведення з ладу російського тральщика Балтійського флоту Збройних сил РФ «Алєксандр Обухов».

«Корабель, який базувався у місті Балтійськ (Калінінградська область) та мав виходити на бойове чергування, зазнав важких пошкоджень ― через загадкову появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода: «Обухов» захлинувся», - йдеться в заяві.

Після пошкодження тральщик відправили на капітальний ремонт, який може затягнутись, оскільки  пошкоджений двигун М-503 – дволі дефіцитна річ.

«Ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та дороговартісний. Цікаво, що виведений з ладу ворожий корабель зовсім нещодавно, у липні цього року, проходив ремонтні роботи у місті Санкт-Петербург», - проіронізували в українській розвідці.

«Обухов» ― вже другий знешкоджений корабель балтійського флоту ЗС РФ за останні півроку. У квітні 2024-го внаслідок операції ГУР МО України  було виведено з ладу ракетний катер «Сєрпухов» .

Читайте також: ЗСУ вдарили по нафтобазі в Феодосії. Генштаб підтвердив ураження

Тральщик «Алєксандр Обухов» – базовий тральщик проекту 12700, призначений для пошуку та знищення мін в акваторіях військово-морських баз на безпечній для корабля дистанції.

Він був спроектований Центральним морським конструкторським бюро «Діамант» для потреб ВМФ Росії та закладений у 2011 році, а в кінці 2016 року переданий ВМФ Росії.

Корабель озброєний 30-мм шестиствольною автоматичною корабельною артилерійською установкою, зенітним ракетним комплексом 9К38 «Голка» та іншою зброєю