UA / RU
Підтримати ZN.ua

Втрату Вугледару не треба сприймати «як зраду» – речник загону УДА

Наразі росіяни мають перевагу у кількості солдатів та авіації.

Російська армія продовжує наступальні дії на авдіївському напрямку у Донецькій області, які тривають вже майже рік, проте досі не досягла тих результатів, на які сподівалася. Водночас відхід українських військових із Вугледару не варто сприймати «як зраду».

Про це розповів речник загону «Південь» Української добровольчої армії Сергій Братчук в етері «Українського Радіо».

Читайте також: Армія РФ готується до штурмів на запорізькому напрямку: у ЗСУ назвали мету росіян

За словами Братчука, поточна ситуація на полі бою може скластися так, що українським силам потрібно буде відійти на нові оборонні позиції, визначені командуванням.

«Можна поступитися в окремому бою, але це не означає програш у війні», – зазначив Братчук, коментуючи втрату Вугледара.

Орієнтовна карта бойових дій станом на 2 жовтня о 00:48 / DeepStateMAP

Він додав, що основна битва за Україну триває, і хоча російські сили мають перевагу у кількості особового складу та активному застосуванні авіації, це не є вирішальним фактором у загальній війні.

«Якби у них не було авіації, нам було б легше. Однак наявність бомбардувальної авіації, керованих авіабомб та великої кількості солдатів дозволяє Росії тиснути на окремих ділянках фронту», – додав він.

Читайте також: Зеленський обговорив із Сирським "дуже непросту ситуацію на фронті"

Братчук також наголосив, що українські військові стикаються із труднощами, зумовленими зволіканням із постачанням допомоги від союзників. Водночас він зазначив, що попри значні ресурси, які Росія кинула на цей напрямок, її війська не змогли досягти очікуваних результатів на полі бою.

«Наступальна кампанія російської армії триває вже рік, але противник не наблизився до тих показників, на які розраховував», – підсумував Братчук.

Нагадаємо, аналітики DeepState повідомили, що Україна повністю втратила Волноваський район за старою адміністративною системою. 

Водночас в американському Інституті вивчення війни зазначили, що окупація Вугледару навряд чи дасть росіянам стратегічну перевагу в найближчому майбутньому.