UA / RU
Підтримати ZN.ua

Втрата БпЛА та проблеми з роботою техніки та підвозом БК: у спецпідрозділі "Омега" розповіли, як на бойові дії вплинув перший сніг на Донеччині

На авдіївському напрямку проти ЗСУ наразі воюють підрозділи регулярної армії "Спарта", "Сомалі" та ПВК "Вагнер".

Сьогодні зранку від російської сторони з'явилася інформація про прорив лінії оборони ЗСУ в районі Авдіївки у Донецькій області. Спершу її спростували у 59 ОМПБр, а згодом і у спецпідрозділі "Омега". Офіцер з позивним "Рубін" розповів, що окупанти щодня штурмують місто великими групами з кількох напрямків, не шкодуючи своїх людей. Під час телемарафону він зауважив, що одна з найкривавіших атак була на початку листопада. 

"Тактика противника змінилася - штурми почали набирати характеру так званих м’ясних, тобто кожного дня великими групами і з різних напрямків рухається противник, не рахуючи своїх втрат,- розповів "Рубін". - В основному вони (армія РФ - ред.) працюють живою силою, артилерією та дуже активно ворог застосовує FPV- дрони".

Та він наголосив, що Авдіївку контролюють ЗСУ. Зі сторони РФ на цій ділянці фронту зосереджені підрозділи регулярної армії "Спарта", "Сомалі" та ПВК "Вагнер".

"Рубін" також розповів, що в Авдіївці випав сніг, через що колісній техніці стало важче пересуватися, є проблеми з підвозом БК. Такі погодні умови впливають і на роботу БпЛА - через надмірні опади захисники їх просто втрачають. 

"Ще позавчора ми використовували зелений, а вже сьогодні розуміємо, що є потреба в білих камуфляжах. Це дуже допомагає ховати нашу техніку та самим сховатися для подальших дій", - додав захисник.

Читайте також: Барабаш розповів, як росіяни штурмують Авдіївську "промку": броньована, колісна техніка та постійні піхотні атаки

Нагадаємо, Авдіївка у Донецькій області знаходиться в напівоточенні, як наслідок, місто атакують з трьох боків. Наразі ЗСУ забезпечують там ешелоновану оборону. 

Авдіївка є російською ціллю з 2014-го року. Один з військових ЗСУ розповів NYT, що сьогоднішній наступ в цьому районі є найжорстокішим за весь час повномасштабної війни. Окупація міста може дозволити ворожій стороні відкинути оборонців від Донецька й відкрити основні логістичні маршрути для своїх військ в цьому районі.