UA / RU
Підтримати ZN.ua

Втрачене в бою військове майно списуватимуть за спрощеною процедурою: названо термін

Техніку вартістю до 1,5 мільйонів гривень зможуть списувати командири рот, батальйонів чи бригад.

Втрачене в ході бойових дій військове майно Міністерство оборони України дозволило списувати за спрощеною процедурою. Його списуватимуть впродовж двох тижнів замість шести місяців,.

"Тепер не потрібно проводити окреме розслідування за кожною одиницею і отримувати погодження від вищого керівництва", - зазначає Міноборони  в Telegram.

Читайте також: Міноборони тестує нові бронежилети для жінок: чим вони відрізняються від чоловічих

Раніше на списання дрона йшло від місяця до пів року. Нині цю процедуру скоротять до двох-трьох тижнів. Командири рот, батальйонів чи бригад зможуть списувати техніку вартістю до 1,5 мільйонів гривень.

Відповідно до наказу Міноборони командири можуть:

Завдяки скороченню строків списання командири зможуть оперативніше отримуватимуть інформацію про потребу у військовій техніці.

Міноборони розробило відповідні зміни разом з Міністерством цифрової трансформації.

Військовий ЗСУ та фахівець з аеророзвідки Юрій Касьянов вважає, що для того, аби подолати хаос з дронами у ЗСУ, потрібно створити відповідний комітету, який займатиметься цим питанням. Саме ця структура визначить, які БпЛА є найбільш потрібними для українських військових. У матеріалі для ZN.UA "Подолання хаосу" він перерахував, з чого, на його думку, повинен складатися такий список.