UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вторгнення України в Росію може змінити хід війни — сенатор США

Операція в Курській області "поставила Путіна на місце".

Сенатор Марк Келлі заявив 18 серпня, що рішення України протистояти триваючому російському вторгненню шляхом нападу на саму Росію може змінити хід цієї війни, пише Politico.

"130 тисяч росіян були змушені покинути свої домівки, і на даному етапі цього конфлікту, я думаю, що українці зробили щось непередбачуване, що може дійсно змінити хід розвитку цього конфлікту", — зазначив Келлі.

Ведуча Маргарет Бреннан на CBS запитала Келлі, чи підтримує він те, що американська зброя використовується для атак по Росії.

"На цю мить я не проти. На українців незаконно напав Владімір Путін. Він навмисно вбиває жінок, дітей, людей похилого віку. Це було незаконне вторгнення. Я не думаю, що українці хочуть навмисно утримувати російську територію протягом тривалого проміжку часу, але це дійсно поставило Путіна на місце", — відповів Келлі.

Читайте також: Сирський приховав плани наступу у Курській області від Єрмака і західних союзників – The Economist

Нагадаємо, що 18 серпня стало відомо, що українські війська зруйнували третій міст у Курській області, обмеживши можливість Росії поповнювати свої війська. Раніше ЗСУ завдали удари по мостах в районі Глушково та Званого.