UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вторгнення України в Курську область спричинило економічні збитки майже в 1 мільярд доларів — виконувач обов'язків губернатора області

Смірнов додав, що сума збитків продовжує зростати.

Економічні збитки від вторгнення України в Курську область Росії оцінюються майже в 1 мільярд доларів, а з початку вторгнення було евакуйовано понад 150 тисяч осіб, заявив сьогодні губернатор області. Про це повідомляє Reuters.

"Введення режиму надзвичайної ситуації федерального рівня та режиму контртерористичної операції в регіоні суттєво вплинуло на економіку області", — заявив виконувач обов'язків губернатора області Алєксєй Смірнов.

Читайте також: ЗСУ зруйнували авіабомбами останній міст через річку Сейм у Курській області РФ

Смірнов додав, що "оцінка збитків склала десятки мільярдів рублів і вона продовжує зростати". Попередня оцінка економічних збитків  становить 85 мільярдів рублів (934,07 мільйона доларів). 

Виконувач обов'язків губернатора також повідомив, що збір зернових не вдалося завершити на площі 160 тисяч гектарів, а олійні культури об'ємом 500 000 метричних тонн і цукровий буряк об'ємом 700 000 тонн були або пошкоджені, або вивезені з Росії.

Читайте також: Курська операція викликала сумніви серед російської еліти – керівники розвідок

Згідно з даними Смірнова, понад 300 000 тонн зерна залишаються на складах на території, яка наразі окупована українськими військами. Смірнов також повідомив про значні втрати поголів'я худоби: загинуло понад 350 000 свиней і великої рогатої худоби.

Про те, чому російська еліта об’єдналася навколо Путіна після початку операції ЗСУ в Курській області, підтримуючи війну та що може призвести до розколу в оточенні кремлівського диктатора, пише Володимир Кравченко у статті "Курська аномалія" Путіна".