UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вмотивовані та перспективні: у 57-й бригаді розповіли, як у ЗСУ служать колишні засуджені

Там наголошують, що на цю категорію військових покладають надії. 

Військовослужбовець батальйону спеціального призначення "Шквал" 57-й ОМПБр Віктор розповів, що колишні ув'язнені, які вирішили долучитися до ЗСУ, є дуже вмотивованими та показують на фронті хороші результати. Під час телемарафону він наголосив, що вони хочуть навчатися та готові до виконання завдань, що дає підстави покладати на них великі надії. 

"Вони мають велику перспективу у ЗСУ, — розповідає військовий. — Немає такого, що їм не довірять, вони виконують завдання на рівні з іншими і показують себе з позитивної сторони, зокрема, на виконанні завдань". 

Зараз у військо намагаються залучити якнайбільше засуджених. Для цього військові їздять по колоніях для проведення співбесід. Після цього в'язні проходять ВЛК, далі відбуваються судові слухання, і вже потім вони потрапляють у відповідний підрозділ. Там їх спершу навчають та готують.

Віктор наголошує, що українська тактика вербування в'язнів суттєво відрізняється від російської. 

"Там була приватна військова компанія, а у нас вони стають військовослужбовцями ЗСУ і мають всі гарантії, в них заключений контракт. І відношення до них як до військовослужбовців", — наголосив він.

Читайте також: Контракт зі ЗСУ підписали перші сім засуджених жінок — Мін'юст

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська розповідав, що із закладів позбавлення волі в Україні можна мобілізувати від 10 до 20 тисяч осіб. Він також припустив, що на війну можна було б відправляти й засуджених за вбивство.